sâmbătă, 29 noiembrie 2008

Grecii de la Alpha aduc zece fonduri pana la sfarsitul anului

Alpha Bank va incepe distributia unui pachet de zece fonduri de investitii internationale administrate de divizia elena a grupului Alpha Asset Management (AM) pana la sfarsitul anului, mizand pe o cota de 9% din piata locala in urmatorii trei ani.
Pachetul de zece fonduri distribuit pe piata locala va cuprinde sase fonduri de actiuni, restul fiind fonduri de obligatiuni si de plasamente diversificate, printre care unul consacrat pietei locale-Alpha Romania Foreign Balanced Fund.

Grupul financiar bancar Alpha din Grecia nu este prezent pe piata locala printr-o divizie proprie de administrare a investitiilor, distributia fondurilor de investitii elene fiind primul pas al grupului spre piata fondurilor de investitii.
Spre deosebire de alte grupuri de rang international, asemeni Societe Generale si Raiffeisen, care si-au dezvoltat mai intai divizii locale de administrare a investitiilor si ulterior au "importat" fonduri administrate de divizia centrala. Alpha Asset Management (AM), divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului Alpha Bank cu sediul la Atena, gestioneaza active de 5,7 miliarde de euro, fiind unul dintre cei mai mari investitori institutionali din Europa de Sud-Est prin intermediul fondurilor Alpha Romania Foreign Balanced Fund si Alpha Select SE Europe Fund.
"Alpha Bank Romania va incepe sa distribuie fonduri de investitii spre sfarsitul anului. Ne propunem atingerea unei cote de piata de 8-9% in acest domeniu, in urmatorii doi-trei ani. Aceasta tinta este de altfel in concordanta cu continuarea consolidarii pozitiei bancii si cu extinderea retelei de unitati", a spus Sergiu Oprescu, directorul executiv al Alpha Bank.
Fondurile Alpha se adreseaza investitorilor persoanelor fizice ce cauta alternative la produsele clasice de economisire precum depozitele bancare, investitia minima in fonduri fiind cuprinsa intre 50 si 100 de euro.