vineri, 15 februarie 2008

"AR INCEPE MANARIILE"

FC VASLUI Adrian Porumboiu agreaza delegarea arbitrilor prin tragere la sorti, dar fara favoruri pentru granzi.

Finantatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, spune ca noul sistem de delegare a arbitrilor ar elimina scandalurile dintre conducatorii de cluburi.

"Pentru ca avem în România mai multi suspiciosi decât locuitori, ar fi un pas înainte pentru curatirea arbitrajului. Sunt de acord ca delegarile sa fie facute prin tragere la sorti, prin sistemul cu bile. La tragere, fiecare echipa va avea câte un delegat, ceea ce face sa dispara orice suspiciune. Cluburile vor putea recuza câte doi arbitri pe etapa. Ar însemna o mai mare responsabilizare pentru fiecare arbitru", a spus Porumboiu.

Acesta crede ca singura fisura din noul sistem apare daca se vor vota criterii din regulament care sa permita granzilor sa-si aleaga arbitrii de top: "Atunci ar începe mânariile. Daca tot exista un corp de elita al arbitrilor, ar trebui sa le dam sanse la toti. Daca s-ar respecta regulile cu strictete, o sa mai apara pâna în vara alti zece arbitri foarte buni, în afara celor sapte de acum. Echipele mari nu trebuie sa aiba facilitatea de a-si pune la anumite partide arbitri din primii zece. Asa nu se va face curatenie".

Porumboiu militeaza pentru sistemul propus de LPF, convins ca arbitrajul românesc nu va mai fi hulit. "Sistemul va face sa dispara total certurile penibile de dinaintea meciurilor. Nu ar mai exista confuzie pentru nicio parte", a încheiat Porumboiu.

Nu trebuie ca echipele mari sa aiba facilitatea de a-si pune la anumite partide arbitri din primii zece. Asa nu se va face curatenie. Atunci ar începe mânariile.