sâmbătă, 16 februarie 2008

CU FORTA, DE BUNAVOIE

La împlinirea vârstei de 18 ani, Cristian Daminuta a primit din partea lui Marian Iancu un “cadou”: somatie sa semneze prelungirea contractului scadent.

Mijlocasul banatean nu a avut parte tocmai de majoratul pe care si-l dorea.

El se vede nevoit sa semneze cu Poli un contract în valoare de 50.000 dolari pe sezon, propus de Marian Iancu în urma cu doua luni, si nici nu beneficiaza de foarte mult timp pentru a-si da acordul. Daca va refuza, va primi un alt contract, de zece ori mai slab din punct de vedere financiar. Dar cel mai important este ca Daminuta este obligat sa semneze pe minimum patru ani cu Poli, deoarece legislatia sportiva prevede ca la finalul junioratului un fotbalist trebuie sa accepte propunerea de angajament venita de la clubul care l-a format. Seful de la Poli, Marian Iancu, a amenintat, printr-un comunicat, ca nu va ezita sa se foloseasca de legile sportive în acest caz: “Am pretentia sa primeasca cele de mai sus ca pe un cadou, în caz contrar nu va face altceva decât sa fixeze ideea ca tot ce va urma si va face clubul împotriva lui are o baza reala, acesta fiind îndreptatit sa-si apere interesul”.

Dupa aceasta declaratie de razboi, Marian Iancu a mai specificat ca nu doreste sa îi faca rau jucatorului, dar considera ca Daminuta este sfatuit rau. “Sustinatorilor Politehnicii Timisoara le transmit ca toate bunele intentii cu privire la Daminuta sunt demonstrate prin documente consecutive care arata aprecierile si respectul pe care le avem fata de acest tânar jucator, cât si dispretul fata de cei care îi stau în spate si îl învata cum sa-si rateze cariera. Pacat!”, a încheiat Iancu.

2 Atâtea jocuri are Cristian Daminuta în Liga I, fiind folosit ca mijlocas central defensiv. In esalonul secund a marcat si 3 goluri în 18 meciuri.