vineri, 27 martie 2009

Peste 180 de demisionari din PNL Cluj s-au înscris în PD-L

Cei 74 de demisionari din PNL Cluj-Napoca, printre care un viceprimar şi cinci consilieri locali, s-au înscris ieri în PD-L. Lor li s-au adăugat 110 de demisionari din Turda şi Câmpia Turzii, printre care trei consilieri municipali. Preşedintele PD-L, Emil Boc, a anunţat că demisionarilor, constituiţi în Platforma Liberală Clujeană, li se va asigura câte un loc eligibil pe listele pentru consiliul judeţean şi cel municipal din Cluj-Napoca, precum şi un post de vicepreşedinte al organizaţiei.

Primul nuleu al demisionarilor a părăsit PNL din cauza conflictului cu conducerea organizaţiei judeţene, iscat după ce staff-ul de la municipiu a fost dizolvat, pe motiv de rezultate slabe la euroalegeri. Ruptura din sânul PNL a fost însă previzibilă, deoarece viceprimarul demisionar, Adrian Popa, este un apropiat al omului de afaceri
Paszkany Arpad Zoltan, finanţator al clubului de fotbal CFR şi investitor în domeniul imobiliar, cu care şeful liberalilor clujeni, Marius Nicoară, se află într-o luptă crâncenă. Reamintim că Paszkany a depus memorii la DNA şi Preşedinţie în care l-a acuzat pe Nicoară de trucarea unei licitaţii.