vineri, 24 iulie 2009

Crucea Roşie şi-a redus acţiunile în Gaza

upă ce unul din vehiculele sale a fost ţinta atacurilor israeliene, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat astăzi că şi-a redus temporar activităţile în Fâşia Gaza.

Purtătorul de cuvânt al CICR de la Ierusalim, Anne-sophie Bonefeld, a declarat că vor aştepta "reevaluarea condiţiilor de securitate, menite pentru a facilita acţionarea în zonele de conflict".

"Unul din camioanele noastre din fruntea unui convoi format din 13 ambulanţe care transportau ajutoare medicale în sudul Fâşiei Gaza a fost atins de tiruri", a anunţat Bonefeld.

Critici la adresa Israelului

CICR a acuzat ieri armata israeliană că a împiedicat până miercuri accesul la palestinienii răniţi din Gaza, printre aceştia numărându-se copii
care sunt de cinci zile blocaţi în case
alături de cadavrele părinţilor, ucişi în urma atacurilor.

Potrivit unui comunicat al CICR, organizaţia a solicitat "facilitatea imediată a accesului securizat în vederea căutării răniţilor".

ONU s-a retras

Decizia Crucii Roşie vine după ce, ieri, reprezentanţii ONU au anunţat că-şi suspendă toate activităţile din această zonă. Hotărârea organizaţiei a fost luată deoarece un convoi al său a fost atacat de forţele israeliene.