vineri, 24 iulie 2009

Iranul trebuie să ia în serios ameninţarea nucleară americană, spune un fost şef al Pentagonului

Iranul ar trebui să ia în serios ameninţarea nucleară americană, după instalarea la Departamentul de Stat a lui Hillary Clinton, care a ameninţat că va distruge această ţară, dacă lansează un atac nuclear împotriva Israelului, a declarat joi fostul secretar al apărării James Schlesinger.

Potrivit AFP, fostul şef al Pentagonului a apreciat într-o conferinţă de presă că dacă Phenianul, implicat în negocieri pentru dezarmare, se poate considera în mare măsură la adăpost de un atac nuclear american, Iranul nu este în aceeaşi situaţie.

Potrivit lui Schlesinger, care este republican, liderii iranieni dau dovadă de o "încredere excesivă", dacă se cred la adăpost de o ripostă americană, în cazul în care ar agresa Israelul.

"Cred că ar trebui să considere un atac nuclear american drept o opţiune foarte probabilă. Aşa cum vă amintiţi poate, în cadrul alegerilor primare democrate, doamna Clinton spusese că americanii îi pot distruge complet pe iranieni", a spus fostul oficial.

"Nu cred că această remarcă va fi uitată la Teheran, chiar dacă este uitată" în prezent în Statele Unite, a adăugat Schlesinger în conferinţa de presă consacrată lansării unui raport despre forţa de disuasiune nucleară a Statelor Unite. Documentul
afirmă că această forţă a scăzut, din cauza atenţiei insuficiente acordate de Pentagon.