sâmbătă, 15 august 2009

Mallul BOR, deschis politicienilor

oana Lupea: „La întronizarea Prea Sfinţitului Vincenţiu au fost mai mulţi politicieni decât cădelniţe”.

BOR se va declara, probabil foarte curând, o companie
complet integrată. Pe lângă mântuirea neamului, afacerile imobiliare
, în media, şi cele 500 de locuri de cazare în hotelul
din interiorul
mallului religios denumit catedrală, înalţii prelaţi oferă propagandă politică profesionistă în biserică.

Episcopul Sloboziei şi al Călăraşilor, Vincenţiu, şi-a începutul ieri cuvântul, nu prin a-i mulţumi lui Dumnezeu, ci ministrului dezvoltării regionale Vasile Blaga pentru programul
de izolare termică a locuinţelor şi clădirilor.

„Vă promit că voi apela la bunăvoinţa pe care ne-aţi arătat-o dintotdeauna Domnia Voastră”, i-a spus, insinuant, versatul Prea Sfinţit ministrului PDL.

De altfel, la întronizarea lui Vincenţiu Ploieşteanu au fost mai mulţi politicieni decât cădelniţe, soborul de demnitari fiind condus chiar de Traian Băsescu, care şi-a regăsit în biserică fraţii întru credinţă, pe Gigi Becali şi pe Corneliu Vadim Tudor. PSD merită lăudat că s-a abţinut, de data
aceasta, de la sărbătorirea întronizării Prea Sfinţitului Vincenţiu.

Serviciul de PR pentru politicieni al BOR a fost inaugurat pe vremea comunismului, atunci doar fostul dictator Nicolae Ceauşescu având privilegiul de a fi amintit la slujba de duminică.

Democraţia a inclus pe lista de clienţi ai BOR politicieni din toate partidele care au trecut pe la putere, pomeniţi în virtutea sfântului principiu „serviciu contra serviciu”. Nu cred ca în guvernul PDL-PSD să existe mulţi miniştri care, înainte de instalarea în funcţie, să nu fi cerut binecuvântarea Patriarhului Daniel.

Atei sau păcătoşi, au primit-o cu toţii, indiferent de faptele săvârşite pe această lume. Prin apeluri la bunăvoinţa preşedinţilor, miniştrilor şi parlamentarilor, de genul celui sugerat de Prea Sfinţitul Vincenţiu ministrului Vasile Blaga, BOR a reuşit să tergiverseze până astăzi retrocedarea bisericilor greco-catolice, pentru care România este criticată în fiecare an în raportul Departamentului de Stat al SUA asupra respectării drepturilor omului.

Nu-mi amintesc ca vreun politician să fi deplâns demolarea turlei bisericii greco-catolice din incinta Cimitirului Vesel de la Săpânţa de către reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, deşi, de la preşedintele României până la ministrul culturii, toţi au fost sesizaţi.