sâmbătă, 15 august 2009

SNP Petrom va scumpi benzina cu 7 bani/litru, de marţi

ompania Petrom, controlată de grupul OMV din Austria, va majora de marţi preţurile de referinţă la benzină cu 7 bani
/litru, ca urmare a evoluţiei cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere, în timp ce preţul motorinelor rămâne neschimbat, a anunţat luni compania.

Astfel, benzina Premium fără plumb 10 ppm va fi 3,87 lei/litru, benzina Top Premium fără plumb 99+ va costa
4,2 lei/litru, iar sortimenteme OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100 vor costa 3,97 lei şi, respectiv, 4,60 lei/litru.

Preţul motorinelor rămâne nemodificat. Motorina Top Euro Diesel 5 este 3,67 lei/litru, litrul de motorină OMV Sprint Diesel costă 3,72 lei, sortimentul de motorină Euro Diesel 5 se vinde cu 3,54 lei/litru, în timp ce motorina OMV Premium Diesel rămâne 4 lei/litru.

Preţurile Petrom pot varia cu maximum +/-5% faţă de preţurile de referinţă.

Petrom are activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse
Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale
şi Energie. Compania exploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia. OMV activează în 13 ţări din Europa Centrală în domeniile de Rafinare şi Marketing
şi în 19 ţări pe cinci continente în domeniul de Explorare şi Producţie, Distribuţie gaze precum şi Produse Chimice în 27 de ţări pe cinci continente.